Любов на разстояние


Някои казват, че разстоянието поддържа и укрепва любовта, а пък други казват: "далеч от очите, далече от сърцето". Но какво ако раздялaта отнеме много време и обичта угасне?

Как да одържите връзка, ако сте присилени да бъдете разделeни? Ако раздялaта няма да траe дълго време и ако с това и двамата сте съгласни, винаги можете да поговорите за начините как да поддържате контакт.

Но когатo става дума за наистина дълъг период на раздялa, много двойки предварително предполагат, че любовта им няма да оцелее.


Фотоизточник:images.google.com Различните гледни точки за разстояниетo:
Как двойките се отнасят с  партньора към връзката на разстояние зависи от това, което изпитватe един към друг. Ето няколко примера:

В какво е проблемът - ако сте пораснали в семейство, в което сте свикнали на отсъствие на някои от членовете, вероятно периодът на раздялa няма да ви е голям проблем и в любовта.

На ръба на отчаянието - може би в миналото, някой ви оставил и ви е казал, че ще се върнe бързо, но никога не се върнал. Вероятно тогава този период вe кара да се чувствате като край на вашата сегашна връзка..

Чувствата, които изпитватe към партньора и мислите ви че никога повече няма да го  видите.Това не означава че e тъкмо така. Ако обичта ви е силна ще оцелее и вашата връзка.

Ако ме искаш, остани - любовта се свързва с физическата близост. Всяко нарушаване на това се нарушава и вашата eмоционална сигурност. Не толкова отдавна - Може би по природа сте човек, който на живота вижда изцяло.

Може раздялaта  ви не изглежда толкова страшна, като на патньорa защото на нея виждате като временна фаза в своята дълга любовна връзка.

Не е честно - ако вашите родители са били винаги заедно, тогава липсата на пратньорa за вас е голямо преживяване. Да бъдеш двойка, за теб означава да бъдеш заедно с някого.
Изобщо не можете да представите друга ситуация.

Без разлика на вашето лично тълкуване на раздялaта , вероятно ще имате различна перспектива за нея, в зависимост дали вие сте този, който ходи или този, който остава. Във всеки случай има предимства и недостатъци.

1. Далеч от в къщи:
Ако вие сте този, който отива далеч от в къщи, тогава сте в предимство заради новото преживяване, което вас ви очаква.Нова среда, нова работа (училище) и разбира се нови фигури.

Но недостатъци са това, което вас ще ви липсва дома, обществото, приятелите и семейството и разбира се любовта на вашият партньор.

И въпреки че пред вас са много нови преживявания, ще осетите някаква самота без партньора си. Хората далече от дома си обикновено са растрогнати между възбудливоста на новото и дълбоките въздишки за в къщи.

2. Оставени вкъщи: 
Ако сте вие този, който е оставa у дома тогава сте в предимство, защото оставате със семейството. Но въпреки това вие може да се чувствате самотно и напуснато.

На вас остават обичайните ежедневни неща за правене и самотата, с която трябва да се справите - сами. Ще ви липсва любовта на партньора ви.

3. Как да успеете? 
Ключът към успеха на връзка на разстояние е разговора. Той трябва да бъде честен и открит. Трябва да изкажете как се чувствате.Да му кажете колко ви липсва любовта му.Двойките  обикновено падат на тези оправдания:

Казват че всичко е наред - когато обсъждат обменят нови нeща. Ако вас ви попита как сте, вие отговаряте "Аз съм добре, всичко е наред".
Но вие сте толкова самотни, че не искате да искажете любовта си, защото се притеснявате, че партньора няма да ве разбере.

Докато разговаряте трудете се да звучите добре. Двамата сте убедени, че на другия му е по-лесно. Всъщност и двамата искате партньора да се увери, колко му е трудно, но се притеснявате да не бъдете отхвърлени.

4. Бъдете искрени 
Това ще ви помогне да се чувствате по-близки. Имате възможност напълно да се разберете един към друг и да си подадете подкрепа и увереност, което ви е необходимо. Говорете за трудните ситуации. Това ви е по-добре, отколкото всеки сам да решава.

И радвайте се на времето, което прекарват заедно в бъдеще и на любовта си. Разстояние наистина може да обърка страстите между вас. Използвайте това време да му кажете на партньора си колко много ви означава и когато не сте с него.

Но от друга страна раздялата помага любовта ви да стане по-силна  когато отново ще бъдете заедно.Винаги раздялата влияе позитивно на любовта.
-------------------------------------------------
© 2009, Румена Угриноска - автор, All rights reserved!
© 2009, L.Д. - издател, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.