Любовната думичка -Обичам те


Трудното изразяване на чуствата е пречка за много двойки, които не успяват да се насладят на щастието само защото единият от тях трудно се изразява


Ако сте имали такъв партньор, знаете колко е трудно да очакваш с месеци, дури години, едно просто - "Обичам те!" свикнали сме да кажем - "Епa той е такъв, спокоен и изтеглен" - а любовта е распознаваме по неговите очи и в неговите дела.


Да чакаме някоя романтична вечеря или любовнo изявление на месечна светлина си е загуба на време . поведението понякога е толкова грубо и несериозно, че чак  ви идва да се расплачете, без да е казал нещо по-сериозно. 

Фотоизточник: images.google
Защо някои хора изразяват чуствата си трудно? И защо често емотивните души са партньори на тези, които трудно се изразяват чуствата


Вероятно в света, трябва да има баланс. Когато единия дарява с нежност и любов, другият трябва да е по-запазен и е в ролята на този, който приема.


Обикновено тези роли се поставят в началото на връзката и трудно се променят, защото всеки от партньорите, знае какво се очаква от него.Ако партньорите са студенти, трудно може да се роди и  одържи истинска любов.


Ако и двамата са нежни и се раздаваат между себе си, е добре, но тези връзки не продължават дълго, бързо се разпадат и се губят чуствата.


Затова в eмoционално поведение, един от  партньорите дава повече, отколкото получава, а другият получава повече, отколкото дава.


В различни етапи от връзката, тези роли се променят, но има партньори, които просто не знаят, да се научат да споделят любов с желаните. 


Трудното изразяване на чуствата е характерно за лица, които се страхуват да изглеждат слаби  в своя характер и не искат да бъдат наранени.


Те показват твърдост и независимост на характера, не практикуват нежност и са достатъчно силни, за да останат сами.


Многу често вместо да кажат нещо хубаво,остро се шегуват или вместо да отговорят на нежност се  стягат  и дистанцират с гримаси и груби реплики. 


Лицата, които не показват своите чуства лесно, са затворени и дълбоко emoционални личности, които се страхуват да бъдат нежелани и дарявани с нежност.


Те рядко дават, но могат да изпаднат в дълбока депресия, ако не получават от близкия и дори вътрешно да се отдалечат от партньора си.Най-често се най - чуствителни партньори, тези, които малко говорят за любовта.


Я доживуват най-силно и истински в срцата.Од друга страна често може да се намерите с партньор, който упорито се демонстрира си любов.


С пози и патетични реплики, а всъщност да знаете, че това е чисто лицемерие, скрито зад добре изиграна роля. 


Да изразяваха любовта, така както заслужава нашия партньор, понякога е най - трудната задача, когато сме във врска.


Ако сте от този тип хора, които често се рамнодушни, отколкото да знаят да изразят нежност към партньора, добре е да седнете и да размислите за момент.Животът  е къс, никога не сме сигурни,какво ни носи утрото.


Затова, добре е да не оставяме нещата недоисказани, особено когато се отнася до изразяване на топлина и любов към този, който ни означава нещо. 


Ако пък имате до себе си човек, който малко трудно ви се отваря, вие сте специалист, който може да помогне да се опусни да стане поемотивен и топъл, не само с вас, но с всички, които нещо му значат.


Еден "киселко" който дълго време е бил пленен в себе си, може да даде много повече любов, отколкото си мислите.


Бъдете сигурни, защото ако като мен сте твърде чуствителни, няма да подадете да събират остатъци любов, вместо да получавате много повече от това , което заслужaвате.


Понякога може да се случи да сте с егоистичен партньор, а не с човек, който трудно се изразява, това е друго нещо. 


Любовта се показва и доказва.В днешно време да искаш само с ушите е грешка.Затова трябва да се научим да се вгледаме извън видливото и повече да усещаме отколкото да слушаме и гледаме.


Съвременият свят произвежда много студени и затворени личности, които трябва да бъдат преоткриени и разголени душевно от някой.


Kойто може да им дари много топли чуства и искреност за да премахват болезнените спомени, които са се заключили в обивката им.Всичко това е възможно само с любовта.

--------------------------------------------------
© 2009, Румена Угриноска - автор, All rights reserved!
© 2009, L.Д. - издател, All rights reserved!Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.