Самотата - липса на любов

Много пъти в живота си се чувстваме самотни. На какво се дължи това чувство? Вероятно сте се запитали, защо точно е така? Самотата е липса на любов или невнимание от любимият човек. Много пъти честите ангажименти, които имаме не ни позволяват да обърнем повече внимание на партньора или просто нямаме време по край ред други неща които правим. Любовта остава на второ място. Така се ражда и самотата.
Започваме да се чувстваме самотни, огорчени или разочаровани, но в същност ни липсва любовта на партньора. Ни липсва и неговото присъствие по край нас. Естествено партньора не го разбира това или не иска да признае, че любовта която дарява на своята половинка е недостатъчна.

Какво става когато сърцето ни го завладее самотата? Естествено започваме да търсим друго занимание за да избягаме от нея. Контактуваме и с други лица, като им говорим за своите проблеми. Но това не е решение на проблема. Има милион хора по света, които се чувстват самотни, това чувство е толкова непоносимо, че рядко се осмеляваме да мислим на тази тема.Но все пак самотата съществува, а ние трябва да намерим изход от нея.
Какво да направим за да се спасим от нея? Трябва да дадем възможност на любовта в нас да може да излезе на повърхността. ако нашата любов е дълбоко скрита в нас, ще я отблъснем самотата. Но за това са необходими двама, без взаимна борба няма резултат. Ако любовта все още не е угаснала в нас, може би ще имаме късмета да я преборим самотата. Често пъти тя е дълбоко в нас, там някъде в нашето сърце, само трябва да я потърсим.
------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.