Любов по интернет

В последно време все по-вече се разпространиха запознанствата по интернет.
Често се случва някой хора тук да открият своята голяма любов точно тук.  Запознанствата по интернет, могат да представляват и голямo предизвикателство.  След като сте се запознали малко по-добре чрез, Skype, сте разменили Facebook, MySpacе или какъвто и да е профил, си мислите за това да се срещнете лице в лице. Подгответе се! 

Онези, които имат опит с подобни запознанства сигурно могат да ни кажат от интересни до неприятни подробности. За онези, които все още нямат такъв опит, ето няколко съвета как да избегнете нежеланите ситуации. 

 • 1. Към Интернет изследванията, една трета от хората, които използват чaт програми са в брак. Ако вас ви се обажда само от мобилен телефон и това в определен период от деня.  Не иска да ви даде домашният телефонен номер и с вас никога не може да се срещне във  уикендите - забравете всичко.

 • 2. Обезателно поразговарайте по телефона преди да се срещнете за първи път. Тона на гласа и разговора могат да ви разкрият някои неща, които е-мейл и текстови съобщения не могат.  Понякога първите искри на любовта започват именно по телефона. Но все пак не отдавайте голямо значение на гласа, защото може гласът да звучи привлекателно, но изгледът да ви разочарoва.

 • 3. Ако не ви харесва това, което слушате, попитайте се дали си струва да се срещнете  с тази личност? Срещата лице в лице би трябвало да бъде постигната единствено, ако човек има интелектуален и емоционален потенциал и естествено интерес за запознанство.

 • 4. Най-добре е да се срещнете с личността, колкото можете по-бързо. По този начин ще спрете да фантазирате за всичко което може да случи между вас и за това колко ще бъде голяма любовта ви. Най- добре е да се срещнете с реалната личност. Колкото повече очаквате, толкова са големи шансовете да се разочарoвате. Но.....все пак не се разочаровайте предварително . Mоже и да стане точно обратно. Може би точно тука се крие голямата любов за която мечтаете. Нищо не се знае...но все пак бъдете на щрек

 • 5. Бъдете предпазливи! Може би имате причина да вярваме, че личността, с която ще се срещнете е любезна, добра и нормална, но срещнете се с този човек на публично място, сред хора. Кажете им на приятелите къде ходите и с кого излизате, носете го с вас мобилния телефон и не приемайте да ви закара вкъщи с кола. 

 • 6. Първата среща би трябвало да се случи през деня. Така е сигурно около вас има повече хора. 

Ако след първата среща не се обади или не отговаря на вашия повик. Може би в бъдеще и вие това ще го направите на някой друг. Не ви се обажда - посланието е ясно - не иска повече да се виждате. Но не се отчайвайте....просто тръгнете от начало.
------------------------------------------------
© 2010, Румена Угриноска - автор, All rights reserved!

7 коментара:

 1. Добре е написано, като идея. Но по отношение на стил и граматика... нямам думи. Недопустимо да се публикува материал в публичното пространство, съдържащ толкова много правописни грешки и неправилно построени изречения! Не съм филолог и не съм безгрешен, но тук проблема е на ниво начално образование. Съжалявам за лошата оценка, но причината може би не е само в авторката. Образователното ни министерство трябва да си направи сериозен извод от подобни материали. Те не са рядкост, за съжаление...

  ОтговорИзтриване
 2. Текста е превод от руски, при това от интернет преводач, затова и качеството е такова.
  Иначе материала е интересен, но защо за бога трябва подобни препечатки да носят знак за авторски права???

  ОтговорИзтриване
 3. Текста въобще не е преведен от никакъв интернет преводач. Той е лично мой! И въобще не виждам тук
  правописни грешки, текста е написан на правописен български език.

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 5. Жалко е, че не ги виждате. Може би и затова сте ги допуснала. Ето това, което се набива веднага на очи:
  1) тукА – тук
  2) разменилЕ – разменили
  3) иСледванията – изследвания
  4) Викендите – Уикендите
  5) поразговарАИте – поразговаряйте
  6) иЗкри – искри
  7) да вЕ разочарoва - да ви разочарова
  Съжалявам...
  Не мога да се съглася, че текста е написан на "правописен български език".
  Един съвет: копирайте текста в Word преди да го публикувате, там бързо ще забележите грешно изписаните думи.
  Все пак ви поздравявам за опита да напишете нещо. Но обърнете внимание на качеството:))

  ОтговорИзтриване
 6. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 7. Не мога да остана равнодушна и би искала малко да поясня....
  Като първо...тези грешки настанали несъзнателно, понеже използвам два езика за комуникация, може би и за това и не ги виждах грешките, а не за това че нямам образование. Аз съм Българка, но говоря също и македонски език. Не живея в България от дълго време.И искрено ме погодиха вашите коментари
  А като второ...не използвам оригинална българска азбука, а си помагам с АБВ - пощата, като го пиша текста на латиница а след това го превеждам на кирилица, защото я нямам програмата Word. Може би тук системата нещо сгрешила.
  Но все пак искам да ви се за благодаря за това че ми ги "отворихте очите".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари.