Съществува ли любов или не

Често някои хора си мислят, че любов не съществува, че тя е само една илюзия, временно състояние на човешкият ум. Вероятно някога сте чули изразът "Каква любов, нима вярваш ти в такова нещо? Всичко е само момент на заблуждение".
Но пък вероятно тези хора никога не са я доживявали, такава каквато трябва да бъде в истинският смисъл. Любовта от всякога съществува и ще продължи да саществува. Още от съществуването на човека, се възродила и тя.

Да нямаше любов, ще престанеше и животът на нашата планета. Благодарение на нея светът продължава да живее. Тъжна е приказката за любовта, която слушаме понякога от хората, че тя не съществува, че е само блян.

Колкото и да се опитваме да преглътнем тези думи, не можем да приемем твърденията за нея, че тя не съществува. Любовта е най-святото нещо в живота, само е необходимо да я намерим и запазим. Понякога тя е толкова близко до нас, но заради някое наше чувство на страх или съмнение, нямаме късмета да се срещнем с нея.

Има моменти в нашият живот, когато любовта ще чукне на вратата на нашето сърце, необходимо е само да и отворим. Ако не го направим, тя ще си отиде, а ние ще си останем пак с нашето нещастие. Само една малка крачка ни дели от щастието за което мечтаем.

Често пъти сме много студени. А защо сме такива? Защото не вярваме в нея! Не вярваме, че любовта може да ни го смени живота. И точно тази грешка ни дели от щастието. А не трябва да бъде така!

Любов има и всякога ще има, стига само да повярваме в нейното съществуване. Без нея, сърцето е празно, а душата пуста. Само малко вяра и всичко ще бъде, така както си го замисляме животът в нашите мечти.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.